Нападателят на българския национален отбор и италианския Специя изненада сериозно с оптимизма си, след като в интервю пред "Sportal.bg" обяви, че България все още може да се класира за Мондиал 2022.

След първите три мача в квалификациите сме с 1 точка, спечелена от 0:0 като гост на Северна Ирландия. Загубихме у дома от Швейцария (1:3) и Италия (0:2), а наесен ни чакат мачове като гост с двата фаворита, домакинство на ирландците и два двубоя с Литва.

"За Световно не бих ни отписал. Имаме още няколко мача. Ще се опитаме да покажем това, което можем - каза Гълъбинов. - Имаме млади момчета, които имат какво да учат, но играят футбол. Всички ги виждам да се раздават и да се подобряват всеки ден.

Получава се добър колектив, което е много важно. Аз съм на 32, Ники Михайлов ще стане на 33 и сме едни от опитните играчи. Младите момчета се въртят около нас и ни задават въпроси. Най-вече по отношение на футбола. Опитваме се да им даваме най-добрите съвети.

Получи се доста здрав мач с Русия (0:1 в събота в контрола - б.р.). Съдията доста ни ощети. Нормално, все пак е от Беларус и свиреше повече за тях. Доста фаулове не ни бяха дадени...

Първата ми повиквателна беше при Любослав Пенев. Той много разчиташе на мен. Когато сменихме треньора, нещата малко се промениха. Ако не се лъжа, Петев беше след него. Дойде в Италия, за да се видим и имахме разговор. Това, което ми беше казал, не го изпълни. Имахме малко разногласия.

Под негово ръководство нямаше как да взема участие за националния отбор. Имахме много различия в мненията.

Същото стана и с другите треньори. С Хубчев се бях върнал, но беше странно човек да не влиза в игра, при положение, че играе в едно от топ пет на първенствата.

Сега наистина се радвам, че мога да работя с Ясен Петров, защото е тотално различен от всички треньори. Впечатлява ме с начина, по който се отнася с играчите. Според мен това е едно от най-важните неща във футбола".