Фирмата "Ред Енимълс", зад която застана бизнесменът Гриша Ганчев, преведе сумата от 8 милиона лева, срещу която придоби активите и емблемата на ЦСКА.

Случи се в последния ден от срока за плащане,  даден от съда. И 17 месеца след търга, спечелен от същата фирма. Втората оферта бе от 2,5 милиона лева на фирма, свързана с клуба от Втора лига - ЦСКА 1948.

Така се слага край на дълга драма и сага, която бе следена с огромни очаквания и от феновете на ЦСКА, и от държавните институции, и от физически лица и фирми, които чакат да получат дължими от фалиралото дружество пари.

В осемте милиона влизат именно дългове към бивши и настоящи служители на ЦСКА, както и много сериозен процент (над 50 процента от осемте милиона) като покриване на дължимото към НАП от стария клуб. 

Няма да бъдат възмездени лица, които не са били пряко свързани с дружеството (футболни агенти и трети лица по сделки), а имат да получават комисионни или други хонорари.

Един от имотите (край морето), които са записани като актив в сделката, се оказа "ябълка на раздора". Адвокатите на "Ред Енимълс" претендираха, че той не е легитимна собственост на старото дружество и ЦСКА няма да го придобие, въпреки че се налага да го заплати (в тези 8 милиона). Въпреки това, сумата е преведена и активите - придобити.

Разпознаваемата емблема, която символизира спортните успехи и идентичност, също бе част от активите, предложени на търга. От днес те са собственост на клуба ЦСКА, който се състезава в Първа професионална лига и играе на стадион "Българска армия".

Актът на плащането на сумата бе считан като вододелен от голяма част от "червената" общност, колебаеща се и разделена в мненията за това къде е идентичността на ЦСКА.

Ето и пълното изявление на сайта на ЦСКА:

"Армейци,

ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство. В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват. Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост.

Въпреки всички тези обстоятелства, ние заявяваме официално:

ЦСКА върна своята емблема! Сумата е платена, поетият ангажимент е изпълнен, дадената дума е спазена!

ЦСКА е над всичко, нека заедно го върнем там, където заслужава!".