Националният отбор на Белиз не желае да играе в световната квалификация в Хаити, след като изживя страх и ужас при пристигането си за мача.

Тимът бе пресрещнат по пътя от летището към хотела и бе държан с часове под дулата на оръжия от маскирани гангстери на мотоциклети.

Автобусът бе обграден и бяха проведени разговори по телефона с хора от федерацията, както и с местните власти, за да се иска откуп за пускането на отбора.

Резултатите от преговорите не са ясни, но вероятно е обещана конкретна сума, защото отборът все пак пристигна в хотела си. Никой от играчите обаче не иска да играе и ФИФА ще решава в следващите часове как да се процедира.

Тимът е пристигнал с полет от Маями в столицата Порт-о-Пренс и на няколко километра от летището е спрян на пътя. Охраната изчезнала, а наоколо се появили десетки маскирани типове.

Имало е полицейска кола, която е започнала преговорите за пускането на тима на Белиз.

"Всички сме добре в хотела, но беше ужасно и продължаваме да сме в шок", сподели капитанът Деон Макоули.

"Ягуарите (прякорът на отбора - б.а.) са на сигурно място в хотела, но сме ужасени от събитията днес в Хаити и сме отвратени от това, че играчите ни бяха застрашени по такъв брутален начин."

Белиз никога не се е класирал за Мондиал, разбира се. Малката държава чака старта на квалификациите, който трябва да е именно в Хаити.