Дългогодишното партньорство между Шалке 04 и “Газпром” официално приключи. След като от УЕФА обявиха, че предприемат действия по разтрогването на спонсорския си договор с руския гигант, германският клуб заяви днес, че разтрогва договора си с петролната компания. Години наред именно “Газпром” бе основен рекламодател на екипите на отбора от Гелзенкирхен. 

“Бордът на Шалке 04 стигна до решението да прекрати партньорството си с Газпром преждевременно. В момента върват разговори с настоящия ни спонсор, като повече информация ще бъде разпространена по-напред във времето”, гласи краткото изявление на “кралскосините”.

В съобщението се допълва, че финансовата ситуация на отбора остава стабилна и няма да бъде нарушена от този ход на ръководството.

През миналия сезон Шалке изпадна от Бундеслигата, завършвайки на последното осемнадесето място в класирането. 

Към момента обаче седемкратните шампиони на Германия са пети в класирането, изоставайки на три точки от местата, даващи право на промоция в елита. 

В последния си мач от Втора Бундеслига футболистите на гелзенкирхенския тим излязоха с името на отбора на гърдите си вместо с логото на руската компания.