Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев иска да наложи привлекателен и печеливш стил на игра, който да радва феновете на отбора. Специалистът, който по-рано беше представен днес като нов наставник на тима на мястото на Николай Костов, даде първото си интервю за ЛевскиТВ.

"Много съм щастлив да подпиша с най-големия и най-обичания български отбор. Аз съм бил част от Левски като футболист. Сега заставам начело като треньор. Това е голямо предизвикателство, голяма отговорност. Аз и моят екип ще работим денонощно, за да може Левски да успее", обеща Генчев.

"Изключителна гордост и удоволствие е да застана начело на Левски. Надявам се феновете да ни подкрепят, защото това е изключително важно и за футболистите, и за треньорите, а и те са нашият 12-и играч, без който не можем", каза още той.

Генчев потвърди, че ще работи в щаба си с първи помощник Живко Миланов, Дарко Тасевски, Петър Пеев като кондиционен треньор и с Йордан Господинов като треньор на вратарите.

"Ако не сме убедени, че ще се справим, няма да приемем това предизвикателство. Идваме с идеята да помогнем на Левски да се развие като отбор, като игра, да постигне добри резултати. Всички сме били част от Левски и знаем как се приема всичко тук", каза той.

"По принцип на Левски не се отказва, но аз исках нещата да се случат по начина, по който искам. Треньорската професия е доста отговорна. За да имам предпоставки за успех, исках доста неща да се случат по моя начин. От ръководството на Левски откликнаха на моите желания. От днес започваме усилена работа", добави той.

"Сините" се събират за лятна подготовка на 12 юни, след което ще заминат на лагер в Правец.

"Готови сме с плана за лятна подготовка. На 12-и юни започваме. Засега имаме пет контролни срещи, може да станат и шест, всичко зависи от процеса на селекция и как протича подготовката. Една контрола остава плаваща. Не са ясни още всички съперници, в процес на доуточняване са. На 16-и вечерта ще бъдем в Правец до 29-и, тогава се прибираме и на "Герена" ще имаме приятелски мач. С него ще завърши лагера", обясни Генчев.

Той не смята да прави драстични промени.

"Сериозни реформи на този етап няма да има. Всеки треньор има свое виждане за играта, своя философия, свой стил, който иска да налага. Това са нещата, които искам да променя да може отборът да играе така, както на мен ми се иска. Има и хубави неща, които ми харесаха и искам да запазя. Други неща, които ще искам да променя. Всичко ще зависи от това как футболистите разбират моите идеи и как футболистите ще ги реализират на терена", заяви Генчев.

"В Левски не може да се поставят цели. Всеки трябва трябва да се знае, че отборът винаги се бори за шампион, да спечели купата на България и най-важното да играе привлекателен футбол, който да радва феновете на отбора", допълни новият наставник на "сините".