Селекционерът на България Георги Дерменджиев бе категоричен, че българския футбол няма база за сравнение с този в Северна Македония. Западните ни съседи се класираха за първи път в историята си на европейско първенство, а именно с тази тема бе свързан и един от въпросите към Дерменджиев на пресконференция преди утрешния мач с Финландия.

"И аз бих попитал кога ще стигнем Северна Македония, но бих попитал дали знаете къде играят футболистите им?", каза националният треньор и добави, че никога няма да забрави загубения бараж с Унгария. Маджарите също се класираха за Евро 2020, след като победиха Исландия.

"Винаги излизаме за победа. Наясно съм със състава. Имаме десет липсващи човека, което изобщо не е малко. И аз искам да вземем точки от двата мача, които ни остават. Финландия е съперник, който беше изпаднал в ситуация горе-долу близка до нашата. Те обаче съумяха да възвърнат качеството в играчите. Виждаме, че това е един изключително добър съперник, отбор, който е малко над средноевропейското ниво. Победиха Франция", добави той по адрес на утрешния съперник.

Финландците вече веднъж победиха България - с 2:0 преди малко повече от месец в Хелзинки.