Селекционерът на България Георги Дерменджиев говори пред медиите във Финландия преди утрешното гостуване на националите в Хелзинки за Лигата на нациите. Треньорът на "лъвовете" изрази разочарование от загубата от Унгария в баражите за Евро 2020.

"Имахме надежда за мача с Унгария, но се случи така, че го загубихме. В момента има разочарование у нас. Наистина е много трудно концепцията да се пренесе за два дни от един мач към друг. Надяваме се да изиграем един добър мач", каза той във финландската столица

За разлика от нас, финландците ще играят на Европейското догодина - в група са с Дания, Белгия и Русия. В лигата на нациите пък са с две точки повече от българите, след като имат една победа в два мача, а националите ни са с равен и загуба.

Дерменджиев сподели, че има наблюдения върху работата на финландския си колега Марку Канерва. 

"Наблюдавал съм много срещи на Финландия, знам работата на г-н Канрева, един добър треньор, при когото има възход. Той направи така, че финландците да играят в Европа. Имаме добри познания върху визита на отбора", добави Дерменджиев и повтори, че очаква добър мач.

Мачът в Хелзинки е утре от 19.00 часа българско време.