Треньорът на Левски Георги Дерменджиъв говори пред медиите преди неделното дерби срещу Лудогорец. Насред куп кадрови проблеми с контузии и наказания, наставникът се готви за втората си среща с бившия си тим (първата бе загубена с 0:2).

Мачът е на стадион "Васил Левски", а не на "Герена". Левски обяви, че тревното покритие се нуждае от спешни мерки и това е причината за изместването на двубоя.

"По ред причини Левски ще бъде много променен - каза Дерменджиев. - Искам да го видя много различен срещу Лудогорец. Говоря игрово да бъде променен. Имаме достатъчно играчи, които ще заменят тези, които няма да бъдат на терена. Контузията на Унтонджи е много сериозна, има счупване. Ще му бъде необходимо време да се възстанови. Сейдахмет има разтежение, което ще отшуми до седмица.

Няма да бъде леко срещу Лудогорец, но в крайна сметка съм казал - имаме достатъчно играчи и момчета от школата, които ще заменят отсъстващите. Наказанието на Миланов е извън играта и не е добре за един капитан (санкцията е за неприличен жест след победата над Черно море с 1:0 във Варна - б.р.). Играем мач за мач и ще броим точките накрая. Не може да се откажем от челните позиции.

Домът на Левски е "Герена". Левски е играл много отговорни мачове на "Васил Левски". Не мисля, че ще има голяма разлика. Ако бях агроном, щях да отговоря дали тревата е по-различна."