Треньорът на България Георги Дерменджиев, макар и видимо разочарован, бе настроен философски и отказа да критикува играчите за показаното при 1:3 от Унгария днес.

"Много пъти съм го казвал - футболът се играе на голове - каза селекционерът минути след загубата пред БНТ. - Ние направихме максималното, но се иска и малко шанс понякога. Резултатът се гледа, а това бе много важен мач за българския футбол, но ... така се получи.

Оттук нататък... Ще се обърне по-голямо внимание към по-младите момчета, но отборът трябва да бъде комплектован. А загубихме доста играчи преди мача.

Момчетата се държаха много достойно и много искаха да победят. Това са българските играчи, това е реалността и ние трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Вероятно ще минат още доста години, за да се възвърне славата на националния отбор.

Не съм спирал да работя в тази насока. Трябва да заложим на тези момчета, нямаме други. Не бива да ги хокаме, това е реалността. Унгария имат играчи в бундеслигата, ние на този етап нямаме. Ще направим всичко възможно отборът да се вдигне за мачовете с Финландия и Уелс."

Дебютантът Георги Йомов, който отбеляза първата си поява с националната фланелка с гол, също изглеждаше обезсърчен:

"Бяхме по-добрият отбор, но получихме глупави голове и това ни приключи - каза крилото на ЦСКА. - Говорим да внимаваме на статични положения, но този път не можеше да ги предотвратим."

Марко Роси, италианският селекционер на Унгария, бе критичен за играта на своите.

"Не беше добър мач за нас, трябваше да го спечелим и това направихме. Имахме късмет в определени моменти, вкарахме ранен гол...

Не играхме добре. За първи път обаче в моята кариера в националния отбор взехме точките след не толкова силен мач. Не бяхме на необходимото ниво, но си тръгваме с победата.

Ако искаме да се класираме, трябва да подобрим играта си. Българските играчи се бориха, направиха хубави неща, няма от какво да се срамуват."