Спортният директор на Локомотив (Пловдив) - Георги Иванов, определи остатъка от Първа лига като "манджа с грозде" в интервюто си пред "Дарик радио".

Според Гонзо, изиграването на тези девет мача е напълно излишно, защото тимовете няма как да навлязат във форма, а темпото ще бъде тренировъчно.

Друг проблем според него ще са и празните трубини, от които най-вече губят водещите тимове у нас, сред които е и Локомотив. Гонзо също така подкрепи феновете на тима, които искат 30% от стадионите да бъдат отворени, след като в страна ще рабоят театри, кина и фитнеси.

Естествено, че той не подмина и темата около Левски, като изрази възхищението си от феновете на "сините", които с усилията си през последните два месеца, успяха да съберат над 2 милиона лева за клуба.

"Ако трябва да сравняваме ситуацията преди и след пандемията, това е, че футболистите не са толкова подготвени, колкото когато има нормална подготовка. Но всички ще се съгласят, че тези две седмици са малко за подготовка за девет мача. Но ще се съобразим с решението на БФС.

Не са само двата мача за полуфиналите. Напълно излишни са и петте мача от плейофите. Никой няма полза от това. Повечето отбори бяха съгласни да се изиграят само два мача. Няма смисъл да продължаваме тази агония при положение, че повечето хора играят без публика. Ясно ли им е какво е да играеш 9 мача без публика в тренировъчно темпо?

Да изиграеш 9 мача е нелогично, дори глупаво. Но след като е взето това решение Локомотив ще се съгласи. Подкрепяме искането на феновете поне 30% от стадионите да бъдат отворени. При положение, че са отворени кина, фитнеси, това са затворени помощения, а стадиони за 7-8-10 хиляди човека трябва да останат напълно затворени, това не е добро решение. Всички ние обаче трябва да правим компромиси. Но футбол без публика не е футбол.

Всички клубове пострадаха, не само големите. В Локо всичко е изрядно. Няма забавяне на заплати. Разделихме се с играчи, които няма да ни трябват. Локомотив е един от стабилните отбори в тази криза. Преследваме Купата. Това ни е приоритет, както и и второто място в първенството", сподели Георги Иванов.

Той нямаше как да подмине и темата с Левски, като заяви: "Трудно е да стане моделът без собственик. Феновете спасяват Левски в последните месеци, но това да бъде непрекъснато, трудно ще стане. Шапки свялам на привържениците. Но ако не намерят инвеститори, феновете ще са от голяма помощ  за този клуб. Левски е най-големият клуб в България. Това, което направиха феновете, много малко такива отбори биха направи нещо такова"