Георги Петков е отклонил оферта отново да бъде национал на България. Въпреки че е на 42 години, стражът се слави като най-колоритния и добър вратар в Първа професионална лига.

В последните седмици националният селекционер Петър Хубчев е разговарял със стража на "Славия", за да разбере намеренията му. Петков е бил категоричен, че времето му в националния отбор на България отдавна е отминало.

Стражът обаче е титуляр в своя "Славия" и има най-голяма заслуга за спечелването на Купата на България срещу "Левски" през май. Треньорът на "белите" Златомир Загорчич предпочита Петков вместо младия грък Антонис Стергиакис.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/12340-54403-3274/033100

В периода 2005 - 2009 година ветеранът има 18 мача за националния отбор. И получи култовия прякор от Димитър Пенев преди един от мачовете - Жоро Вратаря. В момента титуляр в националния тим е Пламен Илиев, който играе за румънския "Астра". Резерва му бе Божидар Митрев ("Левски"), който обаче вече не пази за "сините" и едва ли ще попадне в списъка на Хубчев.

За първите два мача от дебютния турнир Лига на нациите срещу Словения (6 септември) и Норвегия (9 септември) са обявени имената само на осем легионери. Вероятно останалите ще станат ясни следващата седмица.