Вратарят на Славия Георги Петков, който е спряган за един от фаворитите в предстоящата церемония за "Футболист на годината", смята, че би бил достоен победител в тази класация.

Тодор Неделев изпъква като кандидат №1 за наградата, но мнозина изтъкват спечелената Купа на България от вратаря и футболното му дълголетие.

"Нормално е при мен всичко около "Футболист на годината". Не е нещо специално - каквото стане, все пак. Журналистите гласуват. Взех Купата на България, така е. Ако се гледа кой какво е постигнал през годината, то аз трябва да съм. Нека журналистите преценят, тъй като не ми е фикс идея.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/12340-54403-3274/033100

Не мога да кажа, че не съм доволен от себе си през тази година. Жив и здрав съм, тренирам и помагам, когато трябва. По-важно е да гледаме младите футболисти, които се развиват в Славия. Огромно израстване на Антониос Стергиакис и му пожелавам трансфер.

Не съм мислил за рекорда за националния отбор. Аз се явявам като ме повикат да свърша работа, а не да поставям рекорди. Приемам го нормално. Ще играя докато мога и съм здрав. Най-важно е да съм полезен на отбора. Ако видя, че не съм полезен и започнат контузиите, сам ще спра", сподели опитният страж.