И клубът "Левски" написа официална позиция за сбогуване с капитана Живко Миланов, който сложи край на кариерата си с реванша от полуфиналите срещу "Локомотив" (Пд).

След мача бранителят се разплака и разкри, че има заболяване на белия дроб, което не му позволява да продължи да играе. На 35, Живко казва стоп и ще получи предложение да продължи в клуба, но на друга позиция.

Ето го и съобщението на клуба:

"Капитанът на "Левски" Живко Миланов официално сложи край на кариерата си. Железният бранител изведе за последен път любимия си тим в мача с "Локомотив" (Пд), оставяйки зад себе си бляскава кариера с три шампионски титли, три купи и множество успехи в Европа. 35-годишният капитан завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на "Левски".

Преди мача с "Локо" Живко бе награден от изпълнителния директор Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодира и скандира името му. Той пък се отблагодари с поредния мач, в който до последната секунда не се предаде под проливния дъжд и търсеше успеха.

След последния съдийски сигнал сълзите бяха неизбежни. Просто, защото сърцето му бе на "Герена". Той прекара детските си години на този стадион и сложи края на своята кариера у дома.

Живко бе и винаги ще бъде пример за силата на левскарския дух и борбеност. Той бе професионалист до последната секунда на всеки мач. Така, както бе и днес.

След последния си мач с екипа на "Левски" капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера.

Благодарим ти за всичко, Живко!

Левскар не ставаш, левскар се раждаш!"