Челси се отказва от привличането на Кристиано Роналдо, след като мениджърът на отбора Томас Тухел се е изказал против такъв ход на трансферния пазар.

Подробности съобщи "The Athletic" - медията, която оповести миналата седмица за интереса от Западен Лондон към КР7, както и за подготвяна официална оферта за такъв трансфер.

Нещата обаче са се променили драстично в последните два дни, по време на лагера на Челси в Щатите, където тимът е на турне.

Германският треньор е имал среща с новия собственик Тод Бьоли, който го е уверил, че финансово сделката не е проблем за лондонския клуб. Тухел обаче не желае да създава "магнитно поле" около суперзвезда в момент, в който съставът му е пълен с отлични играчи, включително млади такива, и атмосферата в съблекалнята изглежда отлична.

Атаката изглежда отлично с новото попълнение Рахийм Стърлинг, с Кай Хаверц, Тимо Вернер, Кристиан Пулишич, Калъм Хъдсън Одой, Мейсън Маунт и т.н. - все опции, които Тухел вижда като широчина в нападение.

Там е и Армандо Броха, албанският младеж от академията, който направи впечатляващ сезон под наем в Саутхемптън и сега изглежда напълно готов да играе за Челси.

Днес към клуба ще се присъедини и Калиду Кулибали от Наполи, а още един централен защитник - Нейтън Аке, ще бъде привлечен до дни от Манчестър Сити.

Бьоли още не е приключил на пазара и ще се търси опция да бъде продаден Вернер, след което, ако това се случи, да се посегне към друг нападател. Но това няма да е Роналдо.