Кристиано Роналдо и адвокатите му заплашиха със съд германското списание "Spiegel", което публикува скандално обвинение в изнасилване към суперзвездата.

Историята е от 2009 г. и досега е била пазена в пълна тайна, като според немското издание, Роналдо е изнасилил американката Катрин Майорга в хотелска стая в Лас Вегас.

След това дамата и нейният адвокат Марк Стовал са заплашили португалеца, че ще повдигнат обвинения. Кристиано и неговата армия от правни съветници са постигнали извънсъдебно споразумение, преведени са 375 хиляди долара на Катрин, като част от договорката е пълно мълчание по случая.

Но Стовал даде интервю пред "Spiegel" и разкри историята, публикувана в събота сутринта.

"Клиентката ми бе изнасилена от Роналдо и лесно може да се провери, че двамата бяха в един и същ хотел във Вегас онова лято", казва той.

Адвокатът на Роналдо - Кристиан Шерц, даде изявление, разпространено от една от PR компаниите на Ювентус - Gestifute. В него се казва, че написаното в списанието е "очевидно незаконно". Статията с интервюто със Стовал е наречена "неприемлива и нарушаващата правата на клиента ни Кристиано Роналдо по изключително сериозен начин".

Според Шерц, материалът е базиран на подозрения и слухове.

"Инструктирани сме от клиента ни незабавно да започнем действия по съдебен път, търсейки морална компенсация за нанесените вреди върху имиджа на Роналдо.".

Главният редактор на "Spiegel" Алфред Винцел също коментира. Той обясни, че списанието неколкократно е писало до представители на Роналдо, за да ги уведоми за информацията, с която разполага и намерението да я публикува. Както и с въпроси, които да бъдат включени в публикацията, ако получат отговори.

Но отговор или коментар от страна на звездата не е последвал.

Роналдо сам коментира в социалните мрежи, че "това е жена, която търси популярност върху моето име".