Халфът на Олимпия (Любляна) Тими Макс Елшник несъмнено бе големият герой за словенците, след като в рамките на двата мача между двата тима вкара всички три гола за своя отбор във вратата на българските шампиони. Разбира се, вратарят Матевж Видовшек, спасил дузпата на Кирил Десподов отвъд края на добавеното време, също има своята заслуга, но попаденията на на Елшник бяха ключови.

"Ако бях фен, щях да се напия като луд. Вярвам, че много хора ще го направят, дори да се на работа сутринта. Това е вечер, която всички ще запомнят. Много съм горд, че съм част от тази история", заяви Елшник след мача.

Словенският национал, който е и капитан на своя отбор, цитира покойната баскетболна легенда Коби Брайънт и добави, че никога досега не се е забавлявал толкова много с екипа на гранда от Любляна.

"Откакто съм в Олимпия, не съм се забавлявал толкова много на терена. Тази победа трябва да покачи много интереса към футбола. В момента имаме добри резултат както в клубни, така и в националния отбор. Усещането на терена пред такава публика е неописуемо. Но както казва Коби Брайънт: "Нашата работа не е свършена". Разбирам феновете и празнуването им, а ние продължаваме напред", добави той.

Елшник коментира и играта на Лудогорец, като определи представянето на българите като "наивно" заради това, че получиха гол от заучено положение.

"Разбира се, победният гол бе от заучено положение, опитахме го 3-4 пъти по време на мача, но не се получаваше чист удар. Лудогорец обаче наистина беше наивен. Ако видите, че съперникът опитва няколко пъти нещо и не го спрете, то тогава не мога да им помогна", обобщи ситуацията футболистът.