Само четирима футболисти никога не са изпитвали гнева на може би най-успешния треньор за всички времена сър Алекс Фъргюсън, разкри легендарното крило на Манчестър Юнайтед - Райън Гигс. Той добави, че шотландският мениджър е "перфектен психолог" и това е една от причините да постигне толкова много с "червените дяволи".

Фъргюсън се задържа 26 години начело на Юнайтед и спечели 13 титли, както и две купи в Шампионската лига.

Той обаче често стигаше до крайности със своите футболисти, като най-скандалният случай бе запратената бутонка към лицето на Дейвид Бекъм, който се нуждаеше от шевове след инцидента.

В крайна сметка халфът се раздели с Юнайтед, а подобна съдба имаха и други двама футболисти, които ядосаха Фъргюсън с поведението си извън терена - Яп Стаам и Рууд ван Нистелроой.

Гигс каза за beIN Sports:

"Има трима или четирима, които никога не изпитаха гнева му. Един от тях е Ерик Кантона, а останалите са Брайън Робсън, Рой Кийн и Кристиано Роналдо. Те просто бяха победители във всеки смисъл на думата. Вършеха всичко изискано от тях на терена и заради това никога нямаха проблеми с него.

Ерик имаше някои мачове, в които не правеше нищо. Не вкарваше, не тичаше като Карлос Тевес или Уейн Рууни и нямаше абсолютно никакво влияние върху играта. Но той знаеше, че рано или късно ще дойде неговият момент. Имаше случаи в съблекалнята, когато всички бяхме сигурни, че Фъргюсън ще го замете, защото не е направил абсолютно нищо на терена. Но всеки път бързо идваше следващата седмица и той или ще вкара победния гол, или ще направи някоя магия.

Фъргюсън имаше толкова успешен подход към големите имена, когато те си вършеха работата на терена. Той просто беше перфектен психолог и умееше да извлича най-доброто от различните индивидуалности. Дали ще те прегърне, или ще те замери с нещо на полувремето, реакцията след това винаги бе позитивна".

Гигс призна, че и самият той е бил не само често критикуван, но и глобяван, защото не приема забележките на Фърги.

"О, случвало се е много пъти. Може би шест или седем пъти в кариерата ми съм се лишавал от заплата за две седмици, защото му отговарям и започвам спор. Не беше приятно в самия момент, защото сме в съблекалнята, след като са ни били на терена и не сме играли добре. Не можех да се спра и започвах спорове - продължи уелсецът.Късно в нашите кариери той ми призна, че е ценял това мое качество и че така си е личало, че ми пука.

И все пак ме глобяваше за по две седмици, защото е искал всички да знаят кой е шефът. Но му е харесвало, стига да не преминаваме границата на нормалните отношения".