Футболистът на Манчестър Юнайтед - Мейсън Грийнууд, е вече свободен човек, след като всички обвинения срещу него бяха свалени.

21-годишният нападател бе арестуван преди година, когато вече бившата му приятелка повдигна обвинения срещу него за домашно насилие, опит за изнасилване и нанасяне на телесни повреди.

Обвиненията бяха подкрепени със снимки и видео материали. Грийнууд бе пуснат под гаранция седмици по-късно, очаквайки своето дело, което бе насрочено чак за ноември тази година.

Дело обаче няма да има, защото прокуратурата официално съобщи, че обеиненията са свалени и Мейсън Грийнууд вече е свободен гражданин.

Говорителят на Кралската прокурорска служба обяви, че решението е взето след отказа на ключови свидетели да дават показания и появата на нови материали по делото, които са принудили следователите да снемат обвиненията.

От прокуратурата уточниха, че и двете страни по делото са били запознати в детайли с решението, което са приели.

Очаква се след това решение Мейсън Грийнууд да бъде реабилитиран в Манчестър Юнайтед, с който продължава да има действащ договор.

Той бе отстранен след ареста, но договорът му не бе прекратен. Тогава клубът обяви, че ще съдейства изцяло на полицията, но няма да предприема нови действия спрямо Грийнууд до произнасянето на съда.

21-годишният играч има 35 гола в 129 мача за Юнайтед, a за последно той бе на терена на 22 януари 2022-а, когато "червените дяволи" победиха Уест Хем с 1:0.

Ясно е, че годината без футбол и пълнноценни тренировки се е отразила доста тежко на формата на Грийнууд, а също така остава загадка дали той ще попадне в плановете на треньора Ерик Тен Хаг, с когото не е работил.

От Юнайтед излязоха със съобщение, което гласи: "Манчестър Юн е наясно с решението на прокуратурата, че всички обвинения срещу Мейсън Грийнууд са били свалени. Сега клубът ще направи свой анализ на нещата, преди да вземе решение за следващите си стъпки. Няма да има повече коментари от наша страна до приключване на този процес".

Дали обаче на "Олд Трафорд" или на друго място, талантливият нападател ще може да продължи своята кариера.