Едва 13 месеца, след като получи сърдечен арест пред погледите на целия свят, а сърцето му спря да бие в за няколко минути, Кристиан Ериксен подписа с един от най-големите клубове в света.

От днес датчанинът е футболист на Манчестър Юнайтед, като договорът му е до 2025 година. Новината съобщиха "червените дяволи" на официалния си сайт, като Ериксен пристига в клуба като свободен агент.

На 12 юни миналата година, Ериксен получи сърдечен арест по време на мача между Дания и Финландия от Евро 2020, а драматичните кадри с припадналия на терена играч потресоха целия свят.

Въпреки неособено категоричните прогнози, той все пак успя да се завърне към професионалния спорт, но не с Интер, защото италианските закони не позволява на човек с пейсмейкър да играе футбол.

Така той се уреди с трансфер във Висшата лига, а с екипа на Брентфорд показа на всички, че е успял да се възстанови както физически, така и психически.

Датчанинът направи серия добри мачове, които го превърнаха в първия сериозен траснфер на Манчестър Юнайтед в ерата Ерик тен Хаг.

Самият Ериксен е продукт на школата на Аякс и има 162 мача за гранда от Амстердам, а това безспорно е една от основните причини нидерландския наставник да го иска толкова силно на "Олд Трафорд".