В истинска драма се превърна последния кръг от група "С" на континенталната надпревара на Северна Америка - Голд Къп.

Фаворитът в групата и финалист от последните две издания на надпреварата - Ямайка, с 4 точки в актива си, се изправяше срещу аутсайдера Кюрасао, който обаче имаше три точки след изненадващата победа над Хондурас пшреди дни.

Дори и точка устройваше Ямайка, а всичко започна страхотно за "реге бойс", които поведоха с гол на Шамар Николсон в 14-ата минута.

Последваха още 5-6 чисти положения за Ямайка, но гол не падаше. Така се стигна до последната секунда на мача, когато с последния удар по топката, Юриен Гари шутира от над 30 метра и вкара.

Луда радост за скромната бивша холандска колония, но все още нищо не бе решено.

Два часа по-късно на същия стадион един срещу друг се изправяха тимовете на Ел Салвадор и Хондурас.

Салвадорците се нуждаеха от точка, защото имаха 4. Хондурас пък не играеше за нищо, но все пак това беше голямо дерби между две съседни страни.

И това се доказа с пълна сила, защото отборът на Хондурас, който не играеше за нищо, буквално разпиля съперника си и победи с 4:0.

Това означаваше, че Кюрасао заема второто място и за първи път в своята история, отива в елиминациите на Голд Къп. Играчите на тима все още не бяха напуснали стадиона и започнаха с бурните празненства още след третия гол в полза на Хондурас, който падна в 75-ата минута и връщане в играта за Ел Салвадор нямаше.

Звездният миг за Кюрасао обаче тепърва предстои. Очаква се домакинът САЩ да спечели група "D" и да се изправи на пътя на скромния карибски тим.

Може би резултата ще е разгромен, но Кюрасао ще излезе срещу американците на препълнения 70-хиляден "Линкълн Фийлд" във Филаделфия, където спокойно може да се побере половината население на страната.