Страхотното представяне на нападателя на ЦСКА Дюкенс Назон в първите пролетни мачове му заслужи завръщане в националния отбор на Хаити, пише "Тема Спорт".

Той попадна в разширения състав на селекционера Жан-Жак Пиер за последните два двубоя от група "Б" на Лигата на нациите в зона КОНКАКАФ срещу Монсерат (25 март) и Бермуда (28 март).

До момента тимът е с актив от 3 победи и 1 равенство и е в чудесна позиция да се класира за група "А" на следващото издание на надпреварата.

Назон, който е третият най-добър реализатор в историята на Хаити, с 26 попадения, не е получавал повиквателна от август 2021 година. Тогава той прави саркастичен коментар пред медиите относно методите на бившия капитан, след това станал селекционер - Пиер, който го наказва с изваждане от състава.

Изглежда обаче чудесната форма на нападателя и важността на предстоящите битки са на път да изгладят техните отношения. В разширения списък от 31 футболисти на младия специалист попада още бившият вратар на Царско село Джони Пласид. Пиер ще обяви финалните си 23-ма избраници в началото на март.

В първите два пролетни мача на "червените" Дюксен Назон се отчете с 3 попадения и 2 асистенции и определено блести в началото на новата година. Ако продължи с тази форма, той със сигурност ще запази мястото си в състава на Хаити.

Други футболисти на ЦСКА, които очакват повиквателни в паузата в шампионата в края на март, са българите Иван Турицов и Християн Петров, както и Енес Махмутович от Люксембург и Жираир Шагоян от Армения.