Големи промени чакат Левски от месец януари 2019 г., като вероятно и собственикът на клуба ще е нов. Очаква се оттегляне на Спас Русев като фактическа ръководна роля и нов силен човек, който да поеме нещата.

Името, което най-често се споменава на "Герена", е това на Румен Чандъров - сериозен играч в хотелиерския бизнес, както и спортен меценат.

В момента той е човекът, който издържа столичния Септември.

Няма да е изненада с него да се появи и ново лице, което да поеме ролята на спортен директор.

Финансово рамо на "сините" ще удари и родна букмейкърска компания, която се готви за рекордни спонсорски пари, давани в български футболен клуб - около 2 милиона лева на година.

Така бюджетът на Левски изглежда солидно, като продължава и ангажиментът на телекомът Vivacom.

Ще се разчита и на добри приходи от изходящи трансфери на някои от най-конвертируемите на пазара играчи в синьо, като поне един такъв може да стане факт още през януари. 

Друга новина в развитие около гранда е, че преговорите с Павел Колев, вече преждевременно обявен за изпълнителен директор от Русев, са във фризера.

А преди месец именно Спас Русев го обяви за сигурен нов властимащ ръководител в "синия" клуб...

Заместник изпълнителният директор на БФС не е съгласен с някои реалности, които изглежда няма да се променят в Левски, а и е вероятно да има различно виждане за стратегията на клуба от това на новите силни хора в него.

Почти сигурно е, че между Колев и "Герена" разминаванията са непреодолими.

Вероятно Колев ще остане на работа в БФС или ще търси ново предизвикателство в чужбина.