Славия представи новия си треньор Хосе Мария Бакеро, легендарен играч от златните времена на Барселона през 90-те години на миналия век.

Някогашният халф поема "белите", където ще се завърне вероятно и синът му Йон Бакеро, който вече игра за тима преди година. Той бе представен заедно с асистента му Жорди Гротакас.

"Това е исторически клуб. Клуб, който залага на собствени кадри - каза Бакеро при представянето му, на което позира с шалче на Славия и тениска с лика на легендата Александър Шаламанов. - Когато президентът ми предложи тази възможност, помислих си и приех. С моя опит мога да допринеса за това отборът да се представя на ниво.

Искам да вложа методологията от Барселона тук. През последните 6 години работих с юношеския отбор на Барселона. Искам да вложа целия си опит в Славия.

Нашата цел е да накараме публиката да е доволна от представянето на отбора. Искам да изградим тези млади момчета като професионалисти. Трябва да има търпение към тях. Леко-полеко трябва да ги внедрим в мъжкия футбол, защото този преход не е никак лесен.

Няма да имам различно отношение към моя син спрямо другите футболисти в състава."

По темата с приятелството му с Христо Стоичков, с когото остават близки и 30 години, след като играха заедно, Бакеро каза:

"Изживяхме страхотни моменти с Христо на терена. Той е истинска легенда. Има много силен характер.

Спокойно мога да го нарека приятел."

Снимка: БТА