Големият Георги Василев бе представен като спортен директор на Етър, който се бори за завръщане в елита на българския футбол.

Легендарният треньор бе представен на футболистите и ще работи в тясно сътрудничество с актуалния наставник Веселин Великов.

Етър е пети в класирането на Втора лига, но още има всички шансове да достигне поне бараж за място в Първа. Днес тимът приема от 20 часа Марица.

"Георги Василев е новият спортен директор на клуба. Краткосрочната цел е отборът да постигне максимума в следващите мачове. Господин Василев ще помага с опита си на спортно-техническия щаб, на треньорите и футболистите. Той е един от малкото хора, които в този момент могат да вдъхнат увереност и да вдигне отбора", коментира един от шефовете на Етър Деян Куздов.

"Желанието ми е в тази кризисна ситуация, в която се намира Етър, да направим максимума, за да не пропуснем годината. Това няма да е много лесно, защото другите отбори вече усетиха това колебание и се амбицираха. Аз съм си във Велико Търново и като има полза от мен, ще ме ползват. Най-важното е да се вдигне настроението и сплотеността на играчите", каза Георги Василев.

Гочето е на 75 години, като в три различни периода за общо над десетилетие водеше именно Етър като наставник. Той стана шампион с отбора от Велико Търново, а после го направи и с Левски, и с ЦСКА.

Постигна много успехи и в Германия с Унион (Берлин), извеждайки тима от трета лига до финал за Купата.