Наполи потвърди новината, която хилядите фенове не искаха да чуят.

Капитанът Марек Хамшик напуска клуба след 12-годишна вярна служба, за да подпише с китайксия Далиан Ифан.

Словашкият национал се превърна в институция след 520 мача за "сините" и 121 попадения. Спечели два пъти Купата на Италия и веднъж Суперкупата след трансфера си от Болоня през 2007-а срещу 5,5 милиона евро.

Хамшик вече е на 31 и все по-рядко получаваше шансове в Неапол през този сезон. Той и клубът взеха решение да бъде продаден в Китай, където финансовото предложение е примамливо.

Босът на Наполи Аурелио Де Лаурентис съобщи новината и заяви, че вратите на клуба за Хамшик винаги са отворени. Не изключи възможността словакът един ден да се върне на "Сан Паоло".

Хамшик се сбогува с феновете с емоционално послание в Инстаграм:

"Трябва да ви се извиня, адзури. Надявах се, че ще се сбогувам с вас посредством голяма обиколка на терена и аплаузи. Винаги сте ме подкрепяли и обичали в добрите и лошите моменти. Винаги ще бъда благодарен.

Татуирал съм Наполи по кожата си, както и първата ни победа за Купата на Италия. Невъзможно е да се забрави този мач.

Незабравим е моментът, когато подобрих рекорда на Брусколоти или когато счупих рекорда за най-много голове, собственост тогава на футболния Бог Диего Армандо Марадона. Това ме прави много горд. Тук, в Неапол, бяха родени трите ми деца и те са неаполитанци.

Възможно най-скоро се надявам да ми бъде осигурена последна обиколка на "Сан Паоло", за да ви дам изпращането, което заслужавате. Обичам ви и ще ви обичам завинаги".