Големият шампион Икер Касияс се завърна в родния клуб Реал Мадрид, след като по-рано днес официализира формално решението си да спре с кариерата на футболист.

То бе известно от няколко месеца, но стражът все пак изчакваше, преди да каже "стоп" окончателно.

На 39 години и с 22 сезона уникална кариера зад гърба си, той директно прекрачва в новото предизвикателство и влиза в екипа на президента на Реал Флорентино Перес.

Икер ще е съветник по футболните въпроси, а вероятно в следващите две седмици той и босът на клуба ще уточнят функциите и отговорностите му. Перес е бил категоричен, че иска край себе си толкова влиятелна фигура в новата история на Реал.

Всъщност, Касияс не играе в последната година, след като през май 2019-а претърпя инфаркт, но си бе част от Порто като състезател, подновявайки тренировки през януари тази година.

Договорът му в Португалия обаче изтече и е време обувките и ръкавиците да бъдат окачени, а вратарят влиза в костюм.

Според в. "Марка", Флорентино е предупредил Икер още преди месеци, че иска да го включи в екипа от хора, които работят за доброто на Реал. Президентът неведнъж е наричал дългогодишния капитан "богатството на Мадрид".

Като играч Касияс записа 725 мача с екипа на кралския клуб, спечели пет титли и две Купи на Испания, както и три трофея в Шампионската лига.

С националния тим вдигна като капитан две европейски и една световна титли в рамките на четири славни години (2008-2012).