Арсенал не е започвал толкова слабо сезон във Висшата лига от близо 50 години насам, като нещо подобно за последно се е случвало през 1974/1975. “Топчиите” имат 14 точки след 14 мача и това им отрежда петнадесетото място в класирането. Столичани са на четири точки от зоната на изпадащите, но тук идва и малката подробност, че два от отборите след тях имат съответно един и два мача по-малко, а при едно конкретно стечение на обстоятелствата, играчите на Микел Артета могат да се окажат под чертата.

А в Англия съвсем сериозно се заговори за изпадане на лондонския тим. При това не от някой случаен фен - било то на Арсенал или да кажем на големия съперник Тотнъм. А от легендата Алън Шиърър. Голмайстор №1 в историята на Премиър лийг изрази опасенията си относно ситуацията в клуба и бе категоричен, че има реален шанс най-лошото да се случи.

“Не съм много сигурен относно това дали Арсенал ще оцелее този сезон. Те играят ужасно, нямат никаква креативност, играчите не се влагат достатъчно. Микел Артета трябва да се притеснява, ако ще разчита на точно тази група играчи да го спасят от уволнение. Вкарали са 12 гола през сезона, нямат никакви варианти”, категоричен бе Шиърър в ролята си на телевизионен анализатор след снощната загуба с 1:2 от Евертън.