Голмайсторът и капитанът на националния ни тим - Кирил Десподов и Николай Михайлов, също признаха, че България е трябвало да играе доста по-агресивно в днешния мач срещу Северна Македония.

Двата тима завършиха наравно 1:1, но играта на родния състав в по-големи периоди от мача бе доста плаха и опонентът ни имаше сериозно предимство.

Още в самото начало Кирил Десподов откри резултата след красива атака, която обаче бе и последната ни опасна ситуация за мача. Голмайсторът в мача сподели:

"С оглед на играта закономерно равенство. Мисля, че без Тодор Неделев и невероятния пас, който ми даде, нямаше как да отбележа този гол. Днес не създадохме много положения. Северна Македония имаше повече шансове. Следващия мач е след три дни. Трябва да вземем трите точки, за да сме в играта.

Започнахме мача много плахо. Реално погледнато, от какво се притесняваме? Тук е сцената, на която трябва да те видят. Леко се поотпуснахме след гола. Не можахме да играем много с топката. Трябва да играеш със сърце и душа. Тук няма значение дали си в Левски, ЦСКА, или Лудогорец".

Николай Михайлов пък каза, че от това реми не трябва да сме прекалено разочаровани, защото Северна Македония в никакъв случай не е по-слаб тим от нас, а дори напротив.

Днес той имаше две решителни спасявания, а след мача изтъкна как техните играчи от големите първенства правят разлика, която в нашия тим просто няма кой да направи.

"Честно казвам, не мога да кажа, че не съм разочарован. Очакванията на футболните хора бяха за задължителна победа, но гледам реално на ситуацията. Имахме положителни неща, закономерен резултат, трябва да се възстановим и след три дни да победим Грузия, за да запазим шансове. Няма какво да си говорим глупости.

Трудна програма, но трябва да побеждаваме. Не се чувствам добре, удари ме топката в брадата, през целия мач ми беше замаяно. За съжаление не успяхме да запазим суха мрежа, но нямаме много време да мислим. Със сигурност на доста моменти им дадохме инициативата, падна ни интензитета, но не искам да правя разбор на техния състав - имат трима-четирима на световно ниво играчи, ние такива нямаме.

Всички ситуации, които те създадоха, дойдоха от тези играчи - от Примера дивисион, Серия "А". Трябва и наши играчи да излязат навън, за да ни водят напред. Трябва и ние да имаме такива играчи. Трябва вече да имаме резултати, а не всеки път да си говорим "окей", няма закъде да чакаме", каза Николай Михайлов.