Голмайсторът на Лудогорец - Клаудиу Кешеру, най-вероятно ще остане в Разград и през следващия сезон.

Договорът на румънеца изтича през лятото, но в интервю пред "Меридиан мач" той изрази желанието си да остане в редиците на родния шампион.

Кешеру няма подписан нов договор, но има постигнато съгласие с ръководството и вероятно нещата ще станат факт след края на извънредното положение. Румънецът също така предпочете да прекара този период на изолация в Разград, а да не се прибира в родината си, заради по-тежките мерки там. 

"В общи линии съм се разбрал с Лудогорец да остана тук. Постигнахме съгласие за нов договор, а и аз се чувствам добре в България, харесва ми да съм част от този голям отбор. Възможно е след кризата някои неща да са се променили - клубът да наложи финансови рестрикции. Ако това се случи, напълно ще разбера ръководството. Решението може и да бъде променено. Но повтарям, че желанието ми е да остана.

Каквото и да стане, първенството ще бъде завършено. Мога да кажа, че сме много близо до деветата титла. Имаме 9 точки аванс, а и мач по-малко. Сезонът ни до този момент бе забележителен. Откъснахме се в първенството, класирахме се за елиминациите в Лига Европа. Въпреки смените на треньорския пост курсът ни е ясен и вървим само напред.

Не, дори не съм си го помислял, че може да се случи нещо подобно като тази пандемия. Аз играя футбол професионално от 2002 година. Направих си сметка, че оттогава никога не съм имал толкова голяма ваканция. Може би през сезон 2006/07 съм почивал 5 седмици. Това обаче е нищо в сравнение със сегашната криза. Освен това винаги съм имал възможност да се видя с приятел, да поговорим. Сега си стоя вкъщи. Ужасно е. Дано това свърши.

Правя много големи усилия. Тренирам редовно и спазвам всички мерки за ограничения на държавата и програмата на клуба. Не мога да си позволя да се отпусна или да кача някой и друг килограм. Направя ли го, ще загубя 90% от потенциала ми и после ще ми е много трудно. Затова редувам различни упражнения - за сила, аеробни. Правя дори повече неща и се занимавам по-усилено, отколкото ако ситуацията е нормална. Не си поставям граници. Искам като подновим тренировки, да бъде в отлична форма в рамките на 3-4 дни.

Единственото предимство е, че имам повече време за семейството и за децата ми. Имам две малки деца - на 3 години и на 6 месеца, с които си играя. Въпреки това футболът ми липсва, тъй като това е моят живот. Преди, когато имахме почивен ден, отново съм си мислил какво мога да подобря в играта, какво мога да направя, за да вдигна нивото си. Сега понякога се ограничавам да играя твърде много с децата, за да не се изморявам и да съм свеж за индивидуалните тренировки.

Дано в края на май да се облекчат ограниченията. Аз работя така, че бързо да вляза в ритъм. Ние вече почиваме близо 5 седмици, а ни чакат още приблизително 5 седмици. По средата на пътя сме.

В Румъния е по-тежко, отколкото е тук. Хората могат да излизат от домовете си само със специални декларации. Това бе и една от причините да предпочета да остана в България и да не се връщам в родината си. Там трябва да се изолирам, а след това и тук трябва да изкарам карантина.

В момента чета за треньорски курсове, за лиценз Б. Това съм го решил вече от година или две и използвам да напредна. Засега само чета, не съм залисал курсове, но и това ще стане скоро.

Ще го направя в Румъния. Първо, защото нивото ми на български все още не е толкова добро, колкото ми се иска, а и има определени квоти и не искам да взема мястото на някой българин. Смятам, че така е коректно. Но ще остана във футбола и бих станал треньор, защото това е моята страст".

Снимка: Getty images/ Guliver photos