Голмайстор №1 на Първа лига за миналия сезон - Станислав Костов, е поредният играч, който ще напусне Левски след края на сезона.

При юношата на Пирин обаче причината не е в нереално високата му заплата, а в скандал с треньора Георги Тодоров, пише "Тема Спорт".

Костов бе титуляр в първия мач под ръководството на Тодоров, но 10 дни по-късно, изненадващо остана извън групата за решителния реванш срещу Локомотив (Пловдив), което породи доста въпросителни.

Явно между двамата е имало сериозен скандал, който на този етап поставя бъдещето на Костов в Левски под върпос.

През миналия сезон той успя да вкара 24 гола и да грабне голмайсторския приз, но измъчван от травми, през този сезон Костов изигра едва 11 мача в Първа лига, като все още няма попадение.

Вече е ясно, че в рамките на няколко дни "Герена" ще напуснат петима играчи с изтичащи договори. Това са Хали Тиам, Мартин Райнов, Милан Миятович, Дени Алар и Филипе Нашименто.

Клубът прави опити да се раздели с още няколко от чужденците в състава, тъй кат ов тази ситуация е невъзможно да плаща сериозните им възнаграждения.

Финансовата ситуация в клуба остава все така тежка и неясна. Играчите не са взимали заплати от три месеца, а ръководството все още не успява в опитите си да намери нов спонсор.