Головата машина на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, очаквано бе избран за играч №1 на приключващия сезон в английската Висша лига.

Ден преди последния ден от кампанията Холанд бе обявен за №1, като наградата се връчва на база гласовете на експерти, капитаните на всички отбори и фенове.

Норвежецът вкара впечатляващите 36 гола за 37 кръга, с което подобри рекордите на Алан Шиърър и Анди Кол, които имаха по 34 попадения в рамките на един сезон от Висшата лига.

Сметката на Холанд във всички турнири пък наброява впечатляващите 52 гола.

Така за трета поредна година призът отива при играч на Манчестър Сити, след като преди Холанд той бе притежание на Кевин Де Бройне и Рубен Диаш.

"Не очаквах да съм чак толкова добър. Очаквах голове, но не толкова. Да дойда в подобен отбор, който не спира да вкарва и печели бе ясен знак, че ще бележа, но честно ви признавам, бройката ме изненада", сподели самият Холанд.

Освен него, останалите номинирани бяха Кевин Де Бройне, Мартин Йодегор, Букайо Сака, Маркъс Рашфорд и Хари Кейн и Киърън Тиърни, но без съмнение големият фаворит и категоричен победител бе Холанд.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО