Двете победи на футболните национали на България им осигуриха сериозен прогрес в световната ранглиста на ФИФА за месец октомври. Последната класация датираше от края на август, като тогава "лъвовете" бяха под №74 в света, а сега правят голям скок от 12 места, за да се изкачат до №62.

Това в никакъв случай не е изненадващо с оглед успехите над Гибралтар у дома (5:1) и Северна Македония като гост (1:0) в септемврийските заключителни двубои от това издание на Лигата на нациите, в което българите се спасиха от изпадане.

Активът на България е 1335,36 точки - с 10,20 точки повече от августовското издание на ранглистата. Пред нас в класирането е Кабо Верде, а на точка от националите ни изостава ДР Конго.

Петкратният световен шампион Бразилия остава лидер в подреждането, следван от Белгия и Аржентина, докато Топ 5 се допълва от Франция и Англия. Останалите тимове в десетката са Италия, Испания, Нидерландия, Португалия и Дания. Единствената промяна тук е размяната на местата между италианци и испанци.