Считаният за най-голям талант в школата на Левски - Стивън Жерард Гаоте, ще напусне клуба в посока чужбина.

Той е отказал и финалното предложение на столичния гранд за нов договор и си тръгва като свободен агент, като по всяка вероятност ще се присъедини към школа на сериозен тим от Западна Европа.

Напускането на Гаоте, който е юношески национал на България, породи скандал и обвинения между играча и ръководството на "сините".

16-годишният играч, който дори бе част от подготовката на клуба тази зима, заяви пред "Блиц", че от Левски са му стопирали тренировките заради отказа да подпише нов договор.

"Горд съм, че съм играл за Левски. Имам страхотни моменти, бил съм и капитан за моята възраст. Ръководството постави условие към мен - ако не подпиша договор в рамките на няколко часа, да напусна академията - те ми спряха и тренировките. Така са решили... Не съм обиден на Левски. Това е моя клуб и съм щастлив за тези 11 години. Имам предложения от клубове извън България, не мисля че е проблем, че искам да си продължа развитието в чужбина. Нямам проблем с Левски, имам проблем с ръководството", сподели младият играч.

Малко по-късно се появи и отговор от страна на ръководството в лицето на Даниел Боримиров.

Пред "Спортал" той обвини Гаоте, неговата майка и неговият мениджър, а също така заяви, че щом играчът няма желание да подпише, то Левски няма да "дундурка" подобни юноши.

"Още през ноември месец бяхме говорил с майката на Стивън и неговия мениджър, някакъв французин, какво предстои за него в Левски. Бяхме му казали, че ще бъде взет на подготовка и като се върнем от лагер ще му предложим професионален договор. Върнахме се в началото на февруари. Изчакахме достатъчно време, но те започнаха да увъртат и в крайна сметка казаха, че няма да подпишат договор. Свободни са да правят каквото искат. Левски няма за какво да дундурка подобни юноши, които не искат да останат на "Герена".

Достатъчно бяхме търпеливи, като направихме и доста компромиси, като го пуснахме да ходи на проби в чуждестранни отбора. По какъв начин сме ги притискали? След като не искат, да останат в Левски, няма какво да говорим. Път назад може да има, ако те направят крачка, ние сме предложили условията си".