Манчестър Юнайтед е готов да се раздели с шестима футболисти през лятото, а мениджърът Оле Гунар Солскяр иска да изгради нов отбор, с който да атакува титлата във Висшата лига.

Големи промени в състава ще има със сигурност независимо дали Юнайтед се класира в топ 4 в края на сезона и си гарантира място в Шампионска лига.

Очаква се най-голямата "разпродажба" в тима от 2015-а, когато Луис Ван Гаал се радели с осем футболисти и привлече 6.

По принцип клубът се разделя с максимум по трима играчи на година, но този път промените ще се по-кардинални.

Капитанът Антонио Валенсия е сред най-сигурните напускащи. Той не е играл от януари, въпреки че е здрав.

Матео Дармиан се очаква да го последва, като това беше на дневен ред и през лятото, но се провали негов трансфер обратно в Италия. Играл е едва шест пъти през този сезон.

Очаква се и тимът да се раздели с един от петте си централни защитници. Маркос Рохо и Ерик Байи гледат към изхода на "Олд Трафорд" след неубедително представяне през този сезон.

Андер Ерера и Хуан Мата ще напуснат като свободни агенти, тъй като не могат да се разберат с ръководството за нов контракт в продължение на 18 месеца.

От клуба са готови да продадат и Алексис Санчес, но чилийският национал печели по 500 хиляди паунда седмично и ще е трудно да се намери отбор, който да покрива финансовите му изисквания.

Приоритетите за входящ трансфер са десен бек и двама централни полузащитници - един дефанзивен и един офанзивен.