Легендата на Левски и настоящ спортен директор на Локомотив (Пловдив) - Георги Иванов, смята фалитът за най-логичният изход от тежката ситуация при "сините".

Според него множеството разходи и почти никаквите приходи, вкарват клуба в спирала. Единственият изход от нея е Левски да последва съдбата на ЦСКА и да фалира, преминавайки през аматьорския футбол.

"Аз може в момента да съм спортен директор на Локомотив (Пловдив), но няма как да не следя случващото се в Левски. Следя го, защото съм част от историята на "синия" клуб и защото се притеснявам от последните събития.

Целият този хаос не заслужава да се случва в отбор с над 100-годишна история и с милиони привърженици.

Ако трябва да гледаме реално на проблема, най-логичното е Левски да последва съдбата на ЦСКА и да фалира. Имаш много текущи разходи, а същевременно нямаш приходи. По този начин вървиш надолу, надолу и все надолу, задълженията се трупат главоломно, стават милиони и накрая стигаш до фалит.

Така се случи с ЦСКА преди четири години. Така ще се случи и с Левски, ако не се вземат мерки. Аз обаче се надявам в най-скоро време да се намери спасителната сламка и "сините" да оцелеят.

Как и по какъв начин ще стане това, нямам представа, но дано се намерят хора с възможности, които да измъкнат Левски от фалита. Да го измъкнат, защото клубът е пред фалит. Може да ви звучи стряскащо, но си е самата истина. Тя е тъжна и притеснителна за всички, които обичат Левски.

Аз имам собствено мнение по въпроса относно шоуто с акциите, защото това вчера, ако трябва да съм откровен, си беше шоу и хаос. Но не желая да коментирам и да изпадам в подробности", сподели Гонзо пред "Блиц".