Техническият директор на футболния ни съюз Георги Иванов продължава да върти една и съща плоча, стане ли дума за националния отбор. Някогашният нападател отново сподели мнение, в което поддържа и предишната си теория, че за всичко е необходимо време и резултатите на този тим ще се покажат след 1 или 2 години.

"Опита се отборът ни да играе, но видя се, че Албания е силен състав. Те имаха повече положения, вкараха два гола. Ние се опитахме през второто полувреме да излезем малко по-напред. Не се получи. В крайна сметка дадохме шанс на някои нови играчи. Разочаровани сме от мача в събота срещу Литва, сега пак загуба. Явно трябва да изпием горчивата чаша до края, но това са нормални процеси във футбола.

Има напрежение заради двете загуби, сигурно тези две загуби влияят и на футболистите. Но в професионалния футбол е така", каза Гонзо и добави, че решението за бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич е колективно и евентуално такова за раздяла с него трябва да бъде взето от Изпълкома, а пък няма идея кога ще има заседание.

"Лошо е когато изграждаш отбор и в същото време гониш резултат. И наложихме, показахме доста млади футболисти, които не се знаеха. Нашият план беше да дадем бъдеще на националния отбор. И те ще си покажат истинския потенциал след 1-2 години", добави още директорът, като същевременно бе категоричен, че вината не трябва да се хвърля върху Кръстаич, а успоредно с това отдаде случилото се в Тирана снощи призагубата с 0:2 на липсата на опит и напрежението.

Иванов се извини феновете, след което сподели, че голяма част от футболистите не играят по клубните си отбори и това е проблем. И не пропусна да коментира изказването на президента на Професионалната футболна лига Аатанас Караиванов, отговорил остро на думите на сръбския селекционер, свързани с бъдещето на родния футбол.

Караиванов се разгневи на изказване на Кръстаич, който заяви, че ако в България продължи да се разчита на чужденци, след известно време няма да има футбол.

"Не мога да взема отношение. Той трябва да прецени дали е правилно точно преди мач на националния отбор. Всеки може да прецени кой е прав - дали Кърстаич, дали президентът на Професионалната лига. Но когато един отбор не върви, тези неща излизат на преден план", обобщи директорът.