Новият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо събра за първи път членовете на Изпълкома, след като спечели изборите на Извънредния конгрес.

След заседанието станаха ясни имената на тримата вицепрезиденти - Атанас Фурнаджиев, Николай Андреев и Николай Изов. Гонзо също така заяви, че броят на VAR съдиите за вечното дерби между ЦСКА и "Левски" ще бъде увеличен, за да има феърплей.

Ето какво сподели новият президент на БФС.

"Борислав Попов е изпълнителен директор на футболния съюз и не е коментирана неговата смяна. Във футболния съюз трябва да работят професионалисти, които имат авторитет в обществото. Юни месец ще имате окончателните решения, които сме взели. Дали е нормално на 4 април, две месеца преди края на първенството, да говорим за смяна на комисии?

Ние сме за честното съдийство, за феърплея. Затова ще има трима ВАР съдии. Бъдете сигурни, че ще има трима съдии и за дербито ЦСКА - "Левски". Вярвам във феърплея, винаги съм играл феърплей. Нашето желание и моите инструкции към всички комисии, днес имах среща с шефовете на съдиите, е всичко да е по правилата", разкри новият шеф на БФС, който не знае кога ще бъде вписан в Търговския регистър.

По-рано през деня от БФС пуснаха и официалният отчет на Гонзо за свършеното от него за трите седмици, в които е на поста. Акценти в него са уволнените за слаби резултати служители и прогресът на националния отбор.