ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) излизат в Първа лига в едно от най-горещите съперничества, които се оформиха през последните години.

Помним срамните ексцесии на стадиона в Пловдив през миналия сезон, когато фенове на двата отбора се млатиха на терена и около него.

Сега се надяваме на по-спокоен сблъсък откъм фенска гледна точка, но спортно-технически нещата отново може да са напрегнати, макар че още сме в първи кръг на шампионата.

Ще станем свидетели на интересен треньорски сблъсък - англичанинът от сръбски произход Нестор Ел Маестро ще се изправи срещу босненеца Бруно Акрапович, който напълни "Локомотив" с не малко хървати през този и миналия сезон.

ЦСКА ще се опита да вдигне нивото след слабото си представяне в Рига. Това няма да е лесна задача, тъй като главният мотор в атака Кирил Десподов е наказан за двубоя.

Крилото Енрика Рафаел се контузи в Латвия и също няма да вземе участие. Дебют обаче се очаква да направи заместникът на Фернандо Каранга - Мауридес Роке Жуниор. Той ще води атаката и погледите ще бъдат приковани върху него.

Пловдивчани също имат проблеми в нападение. Основният ас в атаката от миналия сезон Анте Аралица е наказан. Вратарят Илко Пиргов е контузен.

Срещата е от 20:45 часа на стадион "Българска Армия". В ранния двубой "Славия" приема "Берое" на "Васил Левски" от 18:30 часа.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14723849/013200

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14723851/013200