Мащабна чистка се задава в Манчестър Юнайтед след края на сезона.

В основата е новият технически директор Джейсън Уилкокс, който бе назначен едва преди седмица, но вече работи усилено върху доклад до собствениците относно кои футболисти и служители трябва да бъдат освободени.

Местната преса твърди, че до 12 играчи от настоящия състав са сериозно заплашени да напуснат отбора поради различни причини. Начело в този списък са футболисти като Антони Марсиал и Рафаел Варан, чиито договори изтичат. Там присъстват също Антони, Каземиро, Кристиан Ериксен, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака. Очаква се Софиан Амрабат пък да бъде върнат на Фиорентина.

Донякъде изненадващо е присъствието според повече английски медии на Маркъс Рашфорд. Нападателят прави много слаб сезон и търпи изключително много критики за представянето си, но все пак е сочен за един от лидерите на отбора.

Почти сигурна е раздялата с Мейсън Грийнууд и Джейдън Санчо, които имаха дисциплинарни проблеми и не са особено желани в новия проект.

Под сериозен въпрос е и бъдещето на мениджъра Ерик Тен Хаг, като при провал във финала за ФА Къп той със сигурност ще бъде уволнен.