Огромен скандал разтресе най-популярния клуб на Русия - Спартак Москва, където играе и капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов.

След изненадващото 1:2 у дома от Ахмат (Грозни) в неделя, страстите в клуба бяха нажежени допълнително от капитана на отбора Денис Глушаков. Той влезе като резерва именно на мястото на Попов 17 минути преди края.

Напоследък халфът е в конфликт с треньора Масимо Карера, а искрата бе запалена отново в часовете след поражението.

Известният фен на Спартак, актьор и много популярен в социалните мрежи Дмитрий Назаров написа иронично стихче с неособено приятно съдържание за Карера, и го публикува в инстаграм. Едно от първите харесвания (а те са доста) бе на Глушаков...

Разбира се, клубът веднага взе мерки и отстрани както капитана, така и съотборника му Андрей Ешченко, който също е харесал публикацията.

Двамата бяха жестоко критикувани и от феновете на отбора. Масово публиката застава зад треньора, поне за момента.

Същевременно, в разгара на скандала, най-голямата спортна медия в страната - "Спорт-експрес", намери за коментар Евгений Кафелников.

Руската звезда в тениса от 90-те години също е болен запалянко на Спартак и не спести нищо. В туитър самият тенисист написа кратък коментар, като добави хаштагове #ЗаМассимо и #ПротивКомбароваиГлушакова.

"Глушаков е баласт, непотребен - каза Кафелников. - Да бъде освободен на секундата. Същото важи и за другия, за Ешченко. Както и за Комбаров, с неговите глупави изказвания за треньора. Като цяло, ако бях на мястото на Карера, бих изгонил цялата тази плява. Ще оставя само Зобнин, вратаря, Ломовицкий и Расказов. Всичко останало е баласт, боклук.".

Още по-притеснително е, че някогашната звезда на тениса, минаващ за близък на ръководството на Спартак, изпуска и следната фраза в интервюто.

"Има и много други проблеми. Например - не само Карера определя състава...".

Темата остава в развитие, а най-големият в исторически план клуб на Русия е на трето място в класирането. Това като че ли е най-малкият проблем в Спартак към момента.