Гръцки адвокат, който е един от тримата, завели обвинителния акт срещу Хари Магуайър на остров Миконос, разби версията на капитана на Манчестър Юнайтед за случилото се миналия петък там.

Най-скъпият защитник в историята бе осден на 21 месеца и 10 дни условно за нападение на полицай, обиди, опит за подкуп и нанасяне на телесна повреда. В интервю за BBC, бранителят разказа версията си, в която цивилни хора го арестуват, той бяга без да знае кои са, преди да го заловят и приберат в участъка. И няма никакви удари, само разменени обиди.

"Смешно е и грозно - каза Парадисис, коментирайки интервюто на Магуайър. - Интересно защо журналистите от BBC не задават въпроси на футболиста, като например за хората, които по неговите думи са дрогирали сестра му. Той каза, че са албанци. Как е разбрал? Далеч съм от мисълта, че капитанът на Манчестър Юнайтед знае албански... А може би ги е познавал?

Твърди, че той се е страхувал за живота си. Всъщност, полицаите са се легитимирали и тогава той е побягнал, изоставяйки приятелите си, брат си и сестра си. От какво е бягал?

Само много пиян човек не би разбрал, когато полицаи се легитимират пред него на английски език.

Освен това бусът е спрян пред участъка, там е пресрещнат. Отсреща е пълно с полицейски коли, които са там по цяла нощ. Нима Хари не е разпознал, че това са автомобили на полицията?

Трима полицаи са ударени, наложило се единият да бъде прегледан от лекар. А дори няма извинение, само лъжи. Един богат човек идва на почивка в Миконос и си мисли, че може да прави каквото поиска тук. След това се появява в една голяма медия и дава интервю, в което говори каквото си иска."

Полицейският началник Миколос Колиос потвърди пред гръцки медии показанията си пред съда.

Той е свидетел как Магуайър е ударил негов колега, а по-късно именно той е човекът, когото Хари е опитал да подкупи, казвайки му, че "има пари, защото е капитан на Манчестър Юнайтед и играе за Англия".

След отказ да вземе парите, Колиос е бил напсуван нееднократно на английски от футболиста.