Гръцките медии съвсем очаквано разпиляха ПАОК след вчерашното отпадане от Левски в турнира Лига на конференциите.

"Сините" отстраниха своя опонент с общ резултат 3:1, като с оглед показаното и в двата мача, макар и в ролята на аутсайдер, родният тим съвсем заслужено продължи напред.

Лавината на критики за ПАОК започна още след първия мач на "Герена", но до началото на вчерашния двубой всички в южната ни съседка високомерно бяха убедени, че техният тим ще победи в реванша.

Това обаче изобщо не се случи, ПАОК не бе и близо до обрата, като дори завърши мача с 9 души, а слабата игра на тима бе основна тема на всяко издание.

"Корабокрушение", написаха от "Sport24", където допълват, че дори и след изравнителния гол ПАОК не е успял да приложи такъв натиск, че обратът да изглежда възможен.

Още след последния съдийски сигнал публиката на ПАОК започна да освирква своите играчи, а някои от най-крайните ултраси дори хвърляха бутилки с вода и други предмети по играчите си.

Почти два часа след края на двубоя пък пре стадиона все още имаше група фенове, която дочака качването на своите играчи в автобуса, за да изрази гнева си с доста обидни подвиквания.

Медиите в Гърция пишат, че в минутите след мача е имало извънредна среща между тарторите на агитката и спортния директор на ПАОК, в които привържениците са изразили крайното си възмущение и са поискали реди оставки след фиаското.

Това фиаско бе озаглавено като "Трагедия" от изданието "Ta Nea", което също заключва, че Левски е свършил работата си перфектно и не е дал шанс да един неуверен и объркан ПАОК.

Част от материала на изданието е с подзаглавие "Шахматна дъска", където се пише, че Станимир Стоилов е спечелил по категоричен начин двете партии шах срещу своя колега Разван Луческу.

Най-големият вестник в областта - "Македония", написа заглавие "Тъжна европейско сбогуване за Тумба".

Причината е, че това вероятно е последният европейски мач на този митичен стадион, който в началото на следващата година ще бъде разрушен, за да се появи ново и модерно бижу.

От изданието пишат, че това е било втора поредна вечер, в която нищо за ПАОК не е проработило.

"Gazzetta.gr" пък е със заглавие "Червен картон за ПАОК в Европа" правейки и препратка към двата изключително глупави червени картона, които двамата най-опитни в състава си изкараха заради репликиране на съдията.

Анализаторът Александър Лотано е направил комбиниран анализ за шокиращите отпадания на ПАОК и Олимпиакос като пише, че двата водещи гръцки отбора очевидно нямат нито качества, нито характер.

Ето и още няколко от заглавията в Гърция:

"Шамар за ПАОК - Аут от Европа на 28 юли".

"Левски запали разочароващ ПАОК".

"Европейско фиаско за ПАОК".

"Катастрофа".