Ръководството на гръцкия елитен клуб Арис (Солун) прави всичко възможно да почете българския си привърженик Тоско Бозаджийски, който нелепо загуби живота си на 5-и януари тази година. Желанието на жълто-черните от Солун е следващото градско дерби с ПАОК, което ще се състои на 13-и декември (неделя) на стадион "Клеантис Викелидис" от 19.30 часа, да започне с минута мълчание в памет на Тоско Бозаджийски.

Официалното писмо от Арис вече е внесено в администрацията на Футболната лига на Гърция и се чака отговор.

"За нас все още е истински шок, че млад човек и при това чужденец, дошъл на мач в Солун, може да загуби живота си по този начин! Футболът със сигурност не бива да бъде причина за нищо друго, освен за радост и забавление, се казва в писмото на Арис (Солун).

Пловдивчанин и активен фен на местния Ботев, 28-годишният Тоско намери смъртта си, след като беше преследван от фенове на другия солунски отбор ПАОК и блъснат от преминаваща край него кола.

26-годишната жена, която е карала лекия автомобил, първоначално беше обвинена в непредумишлено убийство. В последствие се оказа, че тя е близка приятелка на един от активните и разпознаваеми привърженици на ПАОК, известен като Граматикопулос. Той е бил водач на групата мъже с мотоциклети, нападнали българина и приятелите му в кафенето.