Нападателят на Челси Гонсало Игуаин обяви края на кариерата си в аржентинския национален тим.

31-годишният играч с прякор "Ел Пипита" има 75 мача за Аржентина, в които е вкарал 31 гола, което го нарежда на шесто място във вечната ранглиста на страната.

За съжаление на Игуаин, той ще се запомни сред феновете в страната като големият грешник на това аржентинско поколение.

Той участва на 6 големи първенства, а в рамките на три години игра три големи финала, но направи сериозни пропуски, коствали трофей на страната.

Игуаин пропусна стопроцентови ситуации във финала на Световното срещу Германия и в двата последователни финала за Копа Америка срещу Чили, дори изтърва и дузпа.

"Ел Пипита" бе подлаган на сериозни критики, което го накара да вземе това решение.

"Стигнахме до три поредни финала, но не успяхме да спечелим трофей, а един от загубените финали се превърна в края на света. Вкарах на Белгия и помогнах на отбора да се класира на полуфинал на световно първенство за пръв път от 24 години, вкарах и много други важни голове, но хората помнят само грешките. Такъв е футболът.

Видях как семейството ми страдаше заради всичко, което се говореше по мой адрес. Хората никога не се поставят на наше място. Едно е да те критикуват заради изявите ти на терена, а съвсем друго да те нападат и обиждат за неща, които нямат нищо общо с футбола.

Желая всичко нй-добро на отбора, вече ще съм просто фен и ще гледам отстрани. Премислях всичко няколко пъти и осъзнах, че времето ми като национал е изтекло. Искам да се насладя на повече свободно време със семейството си. За радост на мнозина, решението ми е окончателно", заяви Игуаин.