Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана излезе по собствено желание пред камерите и микрофоните на медиите след мача с Байерн в Шампионската лига, за да поеме вината за загубата с 3:4.

Такова поведение е рядко срещано в модерния футбол, където мениджърите и клубовете "предпазват" след грешки на терена играчи, за да ги запазят психически.

Камерунският вратар пусна лек първи гол, като до този момент Байерн имаше проблеми да създава голови положения.

ВИЖТЕ НАЙ-КРАСИВИТЕ ГОЛОВЕ И НАЙ-ЗРЕЛИЩНИТЕ СПАСЯВАНИЯ ОТ СЕДМИЦАТА В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА>>>

И Онана призна, след като сам е пожелал той да е човекът, който да иде при анализаторите от телевизионните канали:

"Днес не победихме заради мен, аз съм основната причина. Това е животът на вратаря.

Трудно е... Започнахме мача добре, но след моята грешка имахме спад и тогава загубихме мача. Това бе ключовият момент и вината за него е моя.

Ще се поуча от това и ще съм по-добър. Стартът ми в Юнайтед не е този, който исках. Но тепърва ще ставаме по-добри - и аз, и отборът."

Юнайтед загуби 18-и мач от последните си 35 гостувания във всички турнири, което е повече от половината визити на отбора в последната година и половина. В Англия вече се говори за криза, тъй като през новия сезон статистиката е 2 победи и 4 загуби.

За първи път от 1994-а "червените дяволи" пускат четири гола в един двубой в Шампионската лига. Не се бе случвало от онази незабравима за нас ноемврийска вечер, в която Христо Стоичков вкара два гола във вратата им за 4:0 в полза на Барселона.

Мениджърът Ерик тен Хаг опита да отклони прожекторите от фокус върху вратаря и неговата грешка:

"Радва ме, че той поема отговорност, такива хора и лидери ми трябват в съблекалнята. Но това бе един момент. И мачът не бе загубен там. Трябваше да реагираме много по-добре.

И все пак, вкарахме три гола. А ако вкараш три гола на терена на Байерн, би следвало да спечелиш или поне да не загубиш."

Резервата за домакините Томас Мюлер стана първият играч, спечелил 100 победи в Шампионската лига с един отбор. А Байерн пък продължава да пише история - 14 поредни победи и 35 мача без загуба в груповата фаза на турнира!

Легендата Рио Фърдинанд анализира мача и ситуацията веднага, след като говори Онана:

"Естествено, че вината за гола е негова. Това бе лесно спасяване. Но тази грешка е толкова типична за това, което е Юнайтед този сезон. Повечето голове, които допуска отборът, са подобни. Леки. Такива, които трябва да избегнеш да допуснеш.

Онана е тук съвсем отскоро, но засега не е направил своя "голям мач, голям момент". По-скоро твърде често изглежда така, сякаш допуска спасяеми голове"

Юнайтед взе вратаря от Интер за 55 милиона евро през лятото, зачерквайки заради него Давид де Хеа, който направи десетилетие на силни игри с екипа на гранда. И дотук камерунецът не убеждава, освен в играта си с крака, която е като на полеви играч.

Но все пак един вратар е на вратата, за да спасявя удари на първо място, нали?