Пеп Гуардиола не бе в настроение за примирие с критиците към неговия Манчестър Сити на последната си пресконференция преди мач от Висшата лига за сезона.

Днес от 18 ч Сити приема изпадналия Норич в заключителния си двубой от първенството, като вече си е осигурил второто място и участие в Шампионската лига и следващия сезон.

Нещо, което нямаше да е възможно след наказанието на клуба от УЕФА за 2 години, отменено след обжалване пред Спортния арбитражен съд.

"Знам какво се говори и пише - изведнъж премина в контраатака Гуардиола. - Знам също така, че това се подхвърля в пространството много преди аз да дойда в клуба. И ще продължи занапред, убеден съм.

Има много хора, които не обичат Сити и искат да докажат, че играем не по правилата. Радостен съм, че ние доказахме обратното и сме чисти. Хейтърите няма да спрат да ни мразят, нито пък да говорят. Но ние продължаваме по плана си."

В същото време Пеп не успя да прикрие своето раздразнение от новината, че Джордан Хендерсън е избран за играч на сезона във Висшата лига от Асоциацията на журналистите, пишещи за футбол.

Наградата бе дадена на капитана на шампиона Ливърпул, предпочетен пред съотборниците му Садио Мане и Върджил ван Дайк, както и Маркъс Рашфорд (Манчестър Юнайтед) и играча на Пеп - Кевин де Бройне (Сити).

"Не съм се надявал Кевин да спечели - каза Пеп, прикривайки се с усмивка. - В предишните две години ние бяхме шампиони, а наградата все отиваше в играч на Ливърпул (Мохамед Салах и Ван Дайк - б.р.). Не съм мислил, че ще ни я дадат сега, когато те са първи."