Защитникът на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан изрази възмущението си от решението на английската футболна асоциация да прави мачовете във Висшата лига по-дълги.

30-годишният французин написа, че от ФА пренебрегват проблема с претоварването на играчите.

Оплакването идва, след като английските рефери бяха инструктирани да дават по-дълго продължение на мачовете по подобие на Световното първенство. Идеята е да се ограничи загубата на време от симулативни контузии и други паразитни действия на терена.

Новите инструкции бяха приложени още в първия мач за сезона между Манчестър Сити и Арсенал за Суперкупата на Англия. Дългото продължение позволи на "артилеристите" да изравнят резултата на 1:1, а след това и да спечелят дузпите.

"През миналата седмица имахме среща с ФА. Те препоръчаха на реферите да вземат други решения и да променят правилата. Мениджърите и играчите години наред изразяваме своите притеснения за много мачове, претъпката програма и опасността за физическото и психическото състояние на футболистите.

Въпреки нашето мнение, бе взето решение за по-дълги мачове, по-интензивни и по-малко емоции от играчите. Ние просто искаме да сме в най-добро състояние и да дадем 100% на клубовете си и феновете. Защо мнението ни не бива чуто?

Като играч се чувствам привилегирован да върша работата, която обичам всеки ден, но чувствам, че тези промени вредят на играта", написа Варан.

Мнението му идва ден, след като Пеп Гуардиола също се оплака от дългото продължение на мача с Арсенал.

"Вече мачовете ще са по 100 минути и трябва да свикваме. Представете си как добавят по 45 секунди за всеки гол. Ако резултатът е 4:3, ще играем до 8 сутринта. Моля не ме питайте за мнението ми", каза ядосаният мениджър на Сити.