Голямо взаимно уважение по традиция показаха двама от най-добрите треньори в световния футбол, преди в неделя да влязат в битка на терена чрез водените от тях отбори.

Ливърпул приема Манчестър Сити в 18,30 ч, в мач от Висшата лига, а Пеп Гуардиола и Юрген Клоп засипаха колегата си с комплименти.

"Няма съмнение, че той ме направи по-добър треньор - каза каталунецът за германеца. - Откакто аз съм в английския футбол, Ливърпул постоянно са там, горе, в битката с нас. Непрестанно.

Имаме историята и преди това, когато бяхме съперници в Германия. Сблъсъците с неговите отбори ме накараха да измислям нови неща, да опитвам да се усъвършенствам, да подобрявам отбори, които хората сочеха за много силни."

Клоп е спечелил 8 пъти срещу отборите на Пеп, което никой друг треньор в света не е правил.

Успехите на Гуардиола са също 8, а пет двубоя са завършили наравно.

"Те са най-добрият отбор в Европа - отвърна Клоп на неговата пресконференция преди неделното дерби. - Пеп е намерил начин отново да се преоткрият, да се подобрят. Всички говориха за това колко силен е Челси, но миналата седмица Сити ги надигра и спечели заслужено.

В мачовете срещу отбор на Гуардиола просто трябва да си на върха на възможностите си, възможно най-добър и без грешки. Ще опитаме да го направим, имаме и "Анфийлд" зад нас."

Ливърпул е първи в класирането с 14 точки, Сити е втори, като е един от петте тима с 13.