Пеп Гуардиола изригна на пресконференцията си преди мача с Брайтън, който предстои за неговия Манчестър Сити във Висшата лига.

Но поводът не бе спортно-технически, а очакваните решения за наказания от Висшата лига срещу клуба.

Той е обвинен в 115 прегрешения на финансовите правила в английския футбол, извършени между 2009-а и 2018 г. Очаква се санкцията да стане ясна най-късно през лятото, но Гуардиола бе питан по темата днес.

"Искам да кажат възможно най-бързо - коментира Пеп. - Да ни кажат присъдата веднага, ако може още днес. За да знаем виновни ри сме наистина и какво сме направили не както трябва. А ако не сме, да спрат приказките за това. Едва ли са толкова заети по това време на годината, могат да вземат решенията бързо. Защо да се бавят?

Аз знач, че ние печелим честно и на терена. И спечелихме немалко трофеи през тези години. Ако искат обаче да ни накажат, нека го направят - ако сме виновни."

Сити спечели 6 титли за последните 10 години във Висшата лига, като пет от тях са с Гуардиола за последните шест сезона, включително настоящия.

А в момента върви към исторически требъл с финалите в Купата на ФА и Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед и Интер, които предстоят.