Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разочарова феновете на отбора с изказване преди тазвечершния мач с Шахтьор (Донецк).

Испанецът заяви, че Сити "няма специалните съставки", за да спечели Шампионската лига към настоящия момент.

Гуардиола не е печелил отличието от 2011-а, когато триумфира с Барселона. Треньорът освен всичко отправи апел към привържениците и изиска повече подкрепа.

Визира освиркването на химна на Шампионската лига и множеството празни места на "Етихад" в тези мачове.

Манчестър Сити често е критикуван за липсата на адекватна футболна атмосфера в по-голяма част от домакинските си мачове. Стадионът рядко е изпълнен докрай, което важи и за срещите в груповата фаза на Шампионска лига.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17-54571/023100

Гуардиола не е доволен точно от тази тенденция.

"Да спечелиш такъв турнир не е нужно само желание, а и много други фактори. Трябва ти опит, а ние в някои моменти нямаме достатъчно. Но всеки мач ни носи такъв.

Не е само до мениджъра или играчите. Целият клуб в лицето на собственика, феновете и всички останали трябва да е амбициран за следващата стъпка.

Когато го постигнем, всички ще го почувстваме. Важно е да спечелиш такава титла, но натискът не трябва да е само от мениджъра, но и всички около Манчестър Сити. Все още го няма това чувство.

Феновете желаят да спечелим Шампионска лига и ние сме все по-близо до това. Смятам, че сме много добър отбор, в който е удоволствие да работя.

Но за този турнир ни трябва нещо специално - все още не чувствам, че го имаме. Това не означава, че няма да опитаме", заяви Гуардиола.

 https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511428/003100